Wandel 4 daagse Haarlem
26 Mei t/m 29 Mei 2022 (afgelast) Wandel 4 daagse Haarlem

Voor de negende Wandel4Daagse Haarlem zijn diverse aanpassingen in de routes aangebracht. Daarbij is geluisterd naar de suggesties van deelnemers en vinden de routes in deze editie een betere aansluiting bij de diverse horeca-gelegenheden. Globaal komt er neer op een geografische aanpassing waarbij de routes meer rond de groene stad Haarlem liggen en de poldergebieden worden gemeden.

De eerste en tweede dag is het verboden om huisdieren (honden) mee te nemen. De routes gaan door de natuurgebieden van Staatsbosbeheer, PWN en Natuurmonumenten en daar geldt een verbod voor huisdieren (honden).


Dag 1 - Noord
21 mei 2020
Na de start vanuit Sporthal Kennemer Center trekken alle afstanden door het duingebied bij Bloemendaal. Grote kans dat je Schotse hooglanders tegenkomt, Shetland pony's of Konikspaarden maar ook kleurige mossen en bloemen zoals parnassia en duizendguldenkruid.

Na de aftakking van de 10 kilometer lopen de routes verder langs de ruïne van Brederode bij Santpoort-Zuid en Het Landgoed Duin & Kruidberg in het rustige nationale park Zuid Kennemerland. Dan gaan de routes door het 58 rijksgebouwen tellende Oud-Velsen. De 30 en 40 km wandelaars wacht een prettig ontvangst in De Theeschenkerij op het prachtige landgoed Velserbeek.

Dag 2 – West
22 mei 2020
Alle afstanden beginnen vandaag met een klimmetje over het 43 meter hoge Kopje van Bloemendaal om daarna een stukje geschiedenis te snuiven in het Brouwerskolkpark. Tot op de dag van vandaag draagt de naam De Brouwerskolk de herinnering aan een verdwenen industrietak in de hoofdstad van Noord-Holland.
Na aftakking van de korte afstanden voert de route door het Middenduin in Nationaal Park Zuid-Kennemerland, een afwisselend gebied met bos, open duin, steile boshellingen en cultuurlandschap. Het gebied kent een rijke cultuurhistorie en is mede daarom interessant om te wandelen. 
Nieuw op deze dag is het Naaldenveld, een dicht bos vol oude grove dennen en kronkelige loofbomen voor de afstanden vanaf 25 kilometer. Daarna volgt vanaf de 30 kilometer de historische plek Kraantje Lek aan het begin van het Visserspad, onderdeel van het Nederlandse kustpad. De langste afstand loopt via het likkebaardend lekkere Aardappelfietspad en de boulevard van Zandvoort.

Dag 3 – Oost
23 mei 2020
Op de derde dag maken de wandelaars kennis met het recreatiegebied aan de oostkant van Haarlem. Na een gezellige koffiestop bij restaurant het Veerkwartier aan de Veerplas trekken de wandelaars hierna richting Spaarndam. Nieuw is het traject langs de oevers van het riviertje het Spaarne die Haarlem de bijnaam Spaarnestad opleverde. Hierna volgt het zicht op de Haarlemse Bolwerken met grote cultuurhistorische betekenis en een zeer waardevol boombestand.
De 30 en 40 kilometer afstand volgt het traject door het Westhoffbos en het groene gebied van de Houtrakpolder langs het Noordzeekanaal.

Dag 4 – Zuid
24
 mei 2020
Vanwege de finish in de Sporthal Kennemer Center lopen de routes van de 4e dag heen en terug door het centrum van de stad. Door oud Haarlem. De 10 kilometer wandelaars blijven binnen de stad en de 15 kilometer route loopt door naar molen de Eenhoorn om daarna terug te keren naar het centrum.
Alle afstanden vanaf 20 kilometer vinden langs de Molenplas een toplocatie voor een break op het terras in een fraaie en weidse omgeving. De routes van de 25 kilometer en langer lopen langs de Ringvaart Deze wandeling loopt langs de historische Zomervaart-Fuikvaart (gegraven rond 1250 als verbinding tussen de stad en het Haarlemmermeer) van het Spaarne naar de Ringvaart. 
De langste afstanden voeren door parkachtig gebied bij Hoofddorp, het bekende Haarlemmermeerse bos en door Cruquius alvorens zij ook feestelijk worden ingehaald.

 

Organiseren wandel4daagse Haarlem weer gestart.

De wandel4daagse wordt in 2022 gehouden van 26-29 mei.


Inschrijven

Inschrijven voor de Wandel 4 daagse Haarlem

Registreer je via de online inschrijvingsmodule voor de 10e Wandel4Daagse van Haarlem

Klik hier om in te schrijven